Wat is gezondheid?

Wat is gezondheid?

Wat is gezondheid? Dit is een vraag met vele antwoorden.

Het feit dat je op deze pagina terecht bent gekomen, geeft aan dat jij met vragen zit aangaande je gezondheid. Wil jij ook meer uit het leven halen? Lees dan vooral verder!

Voor de één is gezondheid dat je genezen bent van een ziekte, voor de ander is gezondheid dat je zonder al te veel lichamelijke blokkades en met voldoende energie de dag doorkomt.

Voor GezondeKeuzes is gezondheid dat je een ultieme staat van paraatheid hebt dat vertaald wordt naar energie.

Is dat alles?

In principe wel: Wanneer je namelijk ongezond eet, slecht slaapt, weinig beweegt, zal dat zijn tol eisen op jouw energiegehalte. Misschien in je puberjaren nog niet, door de vele hormonen die door je lichaam gieren, maar wanneer je je wilde haren langzaam  aan het verliezen bent, zul je ook meer blokkades opmerken qua energie. Mits je natuurlijk een gezonde levensstijl erop nahoudt.

We kunnen dus concluderen dat wanneer jij overdag weinig energie hebt om de dingen te doen die je wilt of moet doen, dat je iets zult moeten aanpassen aan je leefpatroon.

Maar koffie is toch een stimulant? Als ik daarvan energie krijg is dat dan gezond?

Nee, dit is slechts schijn. Koffie zorgt er inderdaad voor dat er op korte termijn energie vrijkomt  waardoor je net dat stapje extra kan maken. Het gevaar zit hem in het feit, dat deze energie ervoor zorgt dat je lichaam harder moet werken dan dat het normaal zou moeten.
Je hart pompt vaker, waardoor je lichaam uitgeput raakt, met als gevolg dat je steeds weer een kopje koffie extra nodig hebt om jezelf weer op te pakken.

wat is gezondheid

Wanneer je met jezelf een uitdaging aan wilt gaan, nodigen wij je uit om eens een koffie-vrije week te proberen. Ga eens na hoe je je hierbij voelt. Grote kans dat je erg futloos bent in het begin.

Heel vervelend, maar nu weet je wel hoe je ervoor staat qua natuurlijke energie en nog belangrijker: Nu kun je er wat aan doen!

Veel mensen denken vaak terug aan de tijd dat ze op de middelbare school zaten.
Ze verlangen weer terug naar die tijd, omdat ze zich herinneren hoe ze zich voelden en nog weten hoeveel energie ze hadden.

Onuitputtelijk en vol leven.

Dit hoeft niet slechts een herinnering te blijven!

Je kunt niet terug in de tijd, maar je kunt nu wel het heft in eigen handen nemen en zodanig gaan leven, dat jij het gevoel van toen je kind was weer kan beleven.

Dit klinkt allemaal erg onwaarschijnlijk en misschien denk je wel van: het hoort bij de leeftijd dat je minder energie hebt en tegen meer ongemakkelijkheden aanloopt uit het leven.

De grootste boosdoener voor lichamelijke klachten is ongezonde voeding. Dit komt, doordat ons lichaam langzaam maar zeker verzuurd raakt.

Even een klein scheikundelesje tussendoor: Je hebt zuur, je hebt neutraal en je hebt basisch.

wat is gezondheid

Wanneer je ongezond eet  gaat de zuurgraad in ons lichaam langzaam de linkerkant op, zoals je hierboven kunt zien.

Kankercellen gedijen goed in een zure omgeving, dus is het van essentieel belang dat je genoeg alkalische producten tot je neemt om de zuurgraad in je lichaam meer basisch te maken.

Wat moet je allemaal niet eten om je lichaam meer basisch te maken?

Dit is een behoorlijke lijst, maar we zijn hier heel kort over. Alles behalve groenten en fruit!

Klik nu niet gelijk weg, omdat je misschien denkt dat we jou proberen wijs te maken dat je helemaal niks meer kan/mag eten.

Wij zeggen alleen, dat het matigen van het eten van producten als brood, vlees, zuivel en andere producten uit de fabriek de gezondheid enorm zou verbeteren. Zeker als je daarnaast heel veel groenten en fruit eet, kun je het lichaam terugkrijgen waarvan je tot heden alleen nog maar van kon dromen.

Je kunt in hele korte tijd al opzienbarende resultaten bereiken, zoals je ontbijt vervangen door bijvoorbeeld een groene smoothie. Dat zou al een enorme verbetering zijn ten opzichte van een paar broodjes met kaas.

Wanneer jij klaar bent om het roer om te gooien, kun jij op jouw tempo beginnen aan het begin van je nieuwe leven.

Bekijk in dat geval ook zeker deze pagina over groene smoothies. Hier zijn meerdere receptenboeken te koop, dat jouw gouden gids is voor de weg naar geluk, vrijheid en veel extra energie!

Indien je verder wilt in deze levensstijl raden we je zeker aan wat meer pagina’s te bekijken op deze site. Wij bieden veel houvast voor mensen waarbij de slechte gezondheid een rol speelt in het leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.