Waarom heb ik altijd honger?

Waarom heb ik altijd honger?

Waarom heb ik altijd honger?

Op de eerste plaats heeft het gevoel van honger hebben niets te maken met hoe vol je maag zit!

Een hongergevoel is het signaal van je lichaam dat je bepaalde voedingsstoffen tekort komt.

Dit kan komen door een ongevarieerd dieet, of simpelweg omdat je teveel ongezond voedsel tot je neemt.

Zijn verse groenten en fruit dan het antwoord?

Het eten van veel groenten en fruit zal je enorm helpen om het hongergevoel te stillen. Hierdoor zul je hoogstwaarschijnlijk ook een paar kilootjes afvallen.

Magnetronmaaltijden waar veel groenten in zijn verwerkt zijn niet afdoende om genoeg gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. De magnetron zorgt ervoor dat veel voedingsstoffen kapot gaan en niet meer te gebruiken zijn voor je lichaam.

waarom heb ik altijd honger

Ook kan het hongergevoel een gevoel zijn dat verward wordt met dorst. Vaak zijn mensen uitgedroogd en het gevoel dat je daarvan krijgt kan lijken op honger. Een paar glazen water kan op zo’n moment wonderen doen. Veel mensen die veel koffie drinken hebben hier last van, omdat men denkt dat ze genoeg vocht binnenkrijgen door de vele bakken koffie, maar feit is dat koffie vocht onttrekt uit je lichaam. Ook hoofdpijn en rusteloosheid zijn hiervan een gevolg.

Nog een andere reden kan zijn, dat je darmen, nieren en lever verstopt zijn met onverteerde voedselresten. Hierdoor kan de transport van voedingsstoffen niet efficiënt plaatsvinden, waardoor je een chronisch hongergevoel ontwikkelt. Dit is echter niet het ergste. Verstopping in je vitale organen heeft veel meer gevolgen dan dat. Denk aan: futloosheid, depressie, ziektes, acne en nog veel meer!

Indien je leidt aan verstopping raden wij je dringend aan om je voedingspatroon aan te passen. Laat de producten uit de fabriek staan en doe je te goed aan levend voedsel, zoals groenten en fruit. In dit geval schaadt overdaad niet. Kleine aanpassingen leiden tot grote verschillen in gevoel, stemming en energie.

Lees hier meer over op onze pagina over raw food.

Wist je dat:

Groene smoothies ook rauw zijn en enorm helpen bij het verminderen van gevoelens van trek?

Klik hier voor 70 gezonde groene smoothies

2 Reacties

 1. Henry

  hallo,

  Ben in 2 maanden tijd 10kg afgevallen, ben een 62 jarige man, heb altijd 84 kg gewogen, ben 1 meter 74 lang en nog steeds werkzaam.
  Het begon met rugpijnen wat nog niet over is, ongeveer 10 maanden geleden, daarna zo’n 4 maanden geleden heel veel last van kortademigheid, vooral als ik mij druk maak, moet constant lucht happen tijdens praten, ook heb ik ieder keer ongeveer 2 uren na een maaltijd weer zo’n enorme honger gevoel, dan gaat mijn lichaam weer de bekende geluid maken als je honger heb en wilt gaan eten, weet nog steeds niet wat ik heb.

  1. Gezonde Keuzes (Auteur bericht)

   Beste Henry.

   Excuus voor de (veel te) late reactie.

   U zegt dat u in 2 maanden tijd 10 kg bent afgevallen. Hoe heeft u dat gedaan?
   Wanneer u namelijk minder calorieën binnenkrijgt dan dat u verbruikt, dan is dat een enorme aanslag op het lichaam.

   Vitale organen hebben voldoende energie nodig om alle processen goed te kunnen laten verlopen.

   Er bestaat een kans dat wanneer u inderdaad minder bent gaan eten (qua calorieën), dat uw lichaam aan het ‘jojo-en’ is. Oftewel, uw lichaam is een vetvoorraad aan het aanleggen voor het geval dat u weer een periode te weinig eet.

   Dat kan de reden zijn dat u steeds zo snel honger heeft.

   Een andere reden kan zijn dat de voeding die u tot u neemt, niet de juiste voeding is voor wat uw lichaam nodig heeft.

   Bij tekorten (vitaminen/mineralen) kan het ook voorkomen dat uw lichaam signalen blijft afgeven dat u meer moet eten. Ook al heeft u vlak daarvoor gegeten.

   Om dat tekort in te lopen raden we aan om groene smoothies of groene sappen te drinken. Het liefst dagelijks.

   Als dat te lastig is, dan kunt u ook proberen op de normale manier meer groenten en fruit binnen te krijgen. Om aan uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën te komen kunt u daarnaast meer rijst en pasta eten.

   Kijk wel uit met overmatig vet eten.

   Mochten de problemen aanhouden, neem dan altijd het zekere voor het onzekere en ga even langs de huisarts!

   Veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.