Rhino Horn Review

rhino horn reviewRhino Horn Review

Voor ons op de redactie van Gezondekeuzes was de Rhino Horn een compleet onbekend product tot voor kort, totdat een van ons op zoek was naar een manier om de symptomen van hooikoorts te verminderen. Wat ons betreft kun je geen oordeel hebben over iets dat je nooit geprobeerd hebt, dus hebben we de Rhino Horn aan een test onderworpen in deze Rhino Horn review.

Wat doet een Rhino Horn?

De vorm en de naam van het product doet je denken aan een neushoorn en dat klopt.

De bedoeling is dat je de Rhino Horn vult met lauw water met daaraan een beetje keukenzout (zonder jodium) aan toegevoegd (zoutoplossing).

Vervolgens druk je de tuit tegen een neusgat aan en kantel je je hoofd een beetje.

Wanneer je tijdens het kantelen door je mond gaat ademen, zorgt de zwaartekracht ervoor dat de zoutoplossing het ene neusgat ingaat en het andere neusgat weer uitkomt. Op deze manier kun je de neus spoelen.

Je eerste gedachte zal misschien zijn dat je daar een geïrriteerde neusholte van krijgt, maar gelukkig is dat niet waar.

Er zit een klein lepeltje inbegrepen bij het product die precies de goede zoutinhoud voor de Rhino Horn hanteert.

In combinatie met lauwwarm water (dus niet te heet, niet te koud), zorgt het ervoor dat het zonder irritatie door je neusholte kan vloeien.

Overigens wordt dit proces een neusspoeling of neusdouche genoemd.

Wat zijn de voordelen van een Rhino Horn?

Er zijn diverse voordelen die het gebruik van een Rhino Horn neusdouche met zich meebrengt:

 • Een verstopte neus verdwijnt als sneeuw voor de zon, dus zeg maar vaarwel tegen stomen of chemische, irriterende en dure neussprays.
 • Het helpt tevens om verstopte neusholtes te voorkomen.
 • De Rhino Horn kan helpen bij voorhoofdholteontsteking.
 • Het beperkt de gevolgen van inademing van fijnstof.
 • Het beperkt de gevolgen van hooikoorts.
 • Het verwijderd korstjes die zich in de neusholte kunnen bevinden.
 • Het gaat virussen en bacteriën tegen.
 • Logischerwijs zal doordat je holtes schoon worden gespoeld je ademhaling beter worden en zul je dieper in kunnen ademen.
 • Het geeft een schoon en fris gevoel.
 • Vaatwasserbestendig.
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren, zodat wanneer jij en je partner beiden gebruik maken van de Rhino Horn je ze niet door elkaar haalt. Dat is wel zo hygiënisch.
 • Geen schadelijke effecten.
 • En niet onbelangrijk, het is ontzettend goedkoop in vergelijking met neussprays.
 • Zijn er ook rhino horn nadelen? Het enigste wat wij kunnen bedenken is dat het zout voor een prikkeling in de neus kan zorgen, maar dit is tijdelijk.

De Rhino Horn wordt aanbevolen door KNO-artsen.

Voorkomen is beter dan….

De ademhaling verbeteren met de Rhino Horn werkt heel goed door het schoonspoelen van de luchtwegen. Een schone lucht binnenshuis draagt hier ook aan bij. Een luchtreiniger die de lucht filtert en direct zorgt dat je minder fijnstof inademt, heeft veel voordelen die bevorderlijk zijn voor de gezondheid.

Nieuwsgierig? Lees hier ons artikel over een gezonde ademhaling.

Onze bevindingen over de Rhino Horn.

Binnen onze redactie hebben 2 mensen de Rhino Horn aangeschaft en hebben de neusdouche ondergaan. Hetgeen wat het meest opvalt is dat je ademhaling met sprongen vooruit gaat.

Tijdens het sporten is dat bijvoorbeeld erg belangrijk, aangezien je prestaties vooruit gaan, wanneer het zuurstoftransport optimaal is.

Het proces van de neus spoelen heeft geen irriterende werking en werkt erg verfrissend.

De eerste neusspoeling kan vrij onsmakelijk zijn aangezien er zoveel rotzooi uit je neus komt, maar wanneer je een aantal keren de neusspoeling hebt gedaan wordt dat steeds minder (logisch ook).

Al met al vinden wij het een zeer aan te raden product en dat is ook de reden waarom wij hier een artikel aan wijden.

De Rhino Horn neusspoeler is waar te koop?

De Rhino Horn is eenvoudig online te bestellen bij bol.com

Na een beetje onderzoek hebben we gezien dat de Rhino Horn hier ook het goedkoopste is wanneer je deze besteld.

Interesse? Klik dan hier om direct te bestellen.

Jouw eigen Rhino Horn review

Heb jij de Rhino Horn neusdouche al getest? Deel dan met ons jouw ervaringen in jouw eigen Rhino Horn Review, door hieronder een reactie te plaatsen.

Ook kun je onze ervaringen delen met je vrienden, familie of kennissen door een van de social media knoppen hieronder te gebruiken.

Sinds kort kun je deze ervaringen ook delen via Whatsapp, wanneer je dit bericht vanaf een smartphone bekijkt. Wel zo makkelijk 😉

19 Reacties

 1. Mster

  allereerst dank voor jullie informatief geplaatste artikelen o.a. de Rhino horn. ik merkte al direct resultaat, heerlijk koele en frisse neus. het begin met spoelen wel even wennen.
  ik spoel 2X per dag en als ik een fietstocht heb gemaakt, of in de trein of stoffige omgeving was nog extra.
  niet alleen mijn allergische klachten zijn verbetert maar ook
  mijn reuk en smaak. ben van mening dat de neusdouche net als tanden poetsen bij de
  dagelijkse verzorging hoort.

  1. clasien bierman

   ik had altijd een goed resultaat bij het gebruik van de neus spoeling. maar nu sinds twee maanden kan ik het niet meer doen. het steekt heel erg boven in de holtes, ook zonder zout. dus nu maar een tijdje niet gebruiken. mijn zus had dat ook al twee jaar terug, die durft het ook niet meer te gebruiken .terwijl we er erg veel baat bij hadden. wat kan dat nu zijn?

   1. Gezonde Keuzes (Auteur bericht)

    Hey Clasien, wat vervelend om te horen. Het kan zijn dat er een irritatie is ontstaan aan het slijmvlies of ergens in de holte. Misschien kan het helpen om de dosering van het zout iets aan te passen.
    Anders zou stomen ook een tijdelijke oplossing kunnen bieden. Ik zou het, mochten de klachten niet weggaan eens overleggen met uw huisarts.

 2. Gerald Franken

  hoe lang mag dat water gebruiken?

 3. Gezonde Keuzes

  Beste Gerald, het zoute water is voor eenmalig gebruik aangezien je bacterien en virussen wegspoelt, dus gebruik voor iedere spoelbeurt vers water

 4. Gezonde Keuzes

  Beste Gerald, het zoute water is voor eenmalig gebruik aangezien je bacterien en virussen wegspoelt, dus gebruik voor iedere spoelbeurt vers water

 5. Marijke Vermeulen

  Na een operatie van neuspoliepen werd door de kno-arts de neushoorn aanbevolen. Operatie is lang geleden, maar zo af en toe gebruik ik hem.

 6. Patrick

  Wat een geweldig ding.
  Ik heb bij een verkoudheid snel een voorhoofdholte onsteking te pakken.
  Maar zodra ik verkouden ben, direct de Rhino gebruiken 2x per dag.
  (als het echt flink onstoken is 3x)
  Binnen een paar dagen ben ik er compleet van af, zonder chemicalien in mijn neus te sprayen.
  Het werkt ook goed tegen jeuk in de neus/droogte.
  Echt een aanrader!

 7. Daphne

  Jou heb de rhinohoorn sinds vandaag binnen gelijk gebruikt en werkt fantastisch
  Mijn moeder raadde me hem aan hun hebben hem thuis ook
  Ik moet zeggen na dagen verkouden rondgelopen te hebben en niet kunnen slapen ben ik hier erg blij mee.
  Was wel even wennen aan het begin maar het is echt een aanrader. Bedankt voor deze review

 8. Birgit

  Ha Gezondekeuzes! Wat een geweldig ding is dit. Geen gedoe meer verschillende neusspray’s. In het begin wel even wennen. Maar wil nu niet anders meer. Hoorde het al van een vriendin die hem het hele jaar door gebruikt en ben me toen toch eens gaan verdiepen.
  Dank voor jullie review!
  Groeten Birgit

 9. Gezonde Keuzes (Auteur bericht)

  Ha Birgit en Daphne, heel blij te horen dat hij bevalt. Wij gebruiken hem ook regelmatig. Ook al ben je niet verkouden of heb je geen last van hooikoorst. Het regelmatig schoonspoelen van de holtes doet wonderen. Denk ook aan hoeveelheden fijnstof wat je ook elke dag inademt.

 10. Gerdien

  Rhino Horn bevalt me goed ik heb alleen zo’n hekel aan die plastic lucht. Ik vraag me ook af of het plastic BPA vrij is en kan daar nergens wat over vinden. Voor de rest een plezierig apparaat.

  Groeten Gerdien

  1. Gezonde Keuzes (Auteur bericht)

   Beste Gerdien,

   Dank voor je bericht. Fijn dat ie goed bevalt. We hebben het even voor u opgezocht en het product is BPA vrij. Hopelijk kom je snel van de platic geur af. Probeer hem anders een keer in de vaatwasser.

   Vriendelijke groeten,

   Gezonde Keuzes

 11. Corine

  De eerste keer dat ik de rhino Horn gebruikte ging prima, maar na de tweede keer leek het in mijn voorhoofdsholte te stromen en heb ik nu veel hoofdpijn. Heeft iemand een idee wat ik verkeerd heb gedaan en hoe ik weer van de hoofdpijn afkom?

  1. Gezonde Keuzes (Auteur bericht)

   Zowel te weinig als teveel zout in het water doet pijn. Houd je aan de dosering van 3 gr. zout in 3 dl. water. Het water moet ook niet te koud of te warm zijn. De beste temperatuur is handwarm, lichaamstemperatuur.

 12. Klaas H

  Waarom kan ik tijdens het gebruik steken in mijn hoofd krijgen

  1. Gezonde Keuzes (Auteur bericht)

   Zowel te weinig als teveel zout in het water doet pijn. Houd je aan de dosering van 3 gr. zout in 3 dl. water. Het water moet ook niet te koud of te warm zijn. De beste temperatuur is handwarm, lichaamstemperatuur.

 13. Monique

  Ik heb sinds gebruik nu elke keer ontzettend prikkend gevoel, heel naar. Ik heb een week niks gedaan en nu alleen met zout gespoeld maar alsnog prikt het zo erg dat de tranen in mijn ogen springen. Wat kan de oorzaak zijn?

  1. Gezonde Keuzes (Auteur bericht)

   Ha Monique,

   Wat vervelend om te horen. Wat voor zout gebruik je? Aan te raden is keukenzout zonder jodium, fijn zeezout of Himalaya zout te gebruiken.
   Met een dosering 3gr zout. Ik gebruik zelf gewoon 1 schepje met lauw water.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.