Rhino Horn Neusspoeler

Rhino Horn Neusspoeler

Rhino Horn - Neusspoeler

De Blauwe variant met afstrijklepel

Je hebt er misschien al eens iets over gehoord, de Rhino Horn neusspoeler (soms geschreven als rhinohoorn) – Met de handige schenker is het mogelijk om je neusholtes te reinigen door middel van lauw water met opgelost zout.

Dit klinkt misschien wat pijnlijk, maar dit is gelukkig niet het geval. Lichaamsvocht is van zichzelf licht-zoutig en door lauw water te gebruiken stroomt het zoute water moeiteloos en heel natuurlijk door de neusholtes.

Het reinigen van de neusholtes heeft tal van voordelen

 • Bij verkoudheid spoel je veel opgehoopte bacteriën weg en dat geeft een enorme verlichting. Het drukkende gevoel in je hoofd wordt hierdoor verlicht.
 • Ook bij hooikoorts is neusspoeler effectief gebleken. Pollen die zich ophopen kunnen enorme irritatie met zich meegeven. Of je nu allergisch bent of niet. De Rhino Horn neusspoeling geeft ook hier verlichting.
 • Je kunt vrijer ademen en dat is erg prettig als je soms wel eens wat kortademig bent of wanneer je sport beoefent, denk aan hardlopen bijvoorbeeld.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen die een regelmatige neusdouche met zich meebrengt. Er zijn er nog meer, maar die hebben we al uitgebreid beschreven in ons meest populaire artikel van de website: “Rhino Horn Review”.

Klik hier om onze review over de Rhino Horn te lezen

Rhino Horn versus de Neti Pot

Je denkt misschien: “Wat is het verschil tussen een Rhino Horn en een Neti Pot?”

Er zijn niet veel veel verschillen tussen de Rhino Horn en de Neti Pot behalve:

 • De Rhino Horn is van plastic en gaat daardoor veel minder snel kapot wanneer deze valt. De Neti Pot is van steen en kan makkelijk breken bij vallen.
 • De Neti Pot ziet er wat mooier uit en staat misschien wat leuker in de badkamer.
 • De Rhino Horn is over het algemeen net wat goedkoper.
 • De Rhino Horn is verkrijgbaar in de kleuren – blauw en rood – perfect om geen verwarring te krijgen over welke Rhino Horn van wie was in het geval er meerdere mensen een Rhino Horn hebben binnen het huishouden.

Rhino Horn Neusspoeler

Rhino Horn neusspoeler versus neusspray

Wie wel eens een neusspray heeft gebruikt tegen verkoudheid zal misschien last gekregen hebben van irritatie. Je voelt dat het niet gezond is wat je in je neus spuit.

Dat klopt ook, want neussprays zijn ook niet zo goed voor je als dat ze soms in reclames worden voorgespiegeld.

Neussprays kunnen bij veelvuldig gebruik zorgen voor wondjes in de holtes die op hun beurt weer zorgen voor infecties. Ook kunnen neussprays een verslavend effect hebben, dus je hebt dan een combinatie van een verslavend middel dat bij veelvuldig gebruik schadelijk is.

Een Rhino Horn neusspoeler is niet schadelijk, sterker nog – de Rhino Horn wordt aanbevolen door KNO-artsen.

Ook hebben neussprays een houdbaarheidsdatum, waardoor je keer op keer genoodzaakt bent een nieuwe aan te schaffen.

De Rhino Horn is een eenmalige kleine investering, het enige dat je wel nog dient aan te schaffen is het zout. Nou zijn er verschillende soorten zout, maar goedkoop tafelzout zonder jodium of kruiden voldoet prima. Je hebt onder de €0.15 al een halve kilo van de goedkopere merken.

Laatste tips voor je met de Rhino Horn aan de slag gaat

 • Bij de Rhino Horn is een afstrijklepeltje bijgeleverd voor het zout. Doe eerst een lepel zout in de Rhino Horn, vul de Rhino Horn vervolgens met heet water. Roer het water met de lepel totdat het zout is opgelost. Vul de Rhino Horn daarna bij met koud water tot de juiste temperatuur.
 • De temperatuur van het water komt niet aan op een aantal graden meer of minder, maar zorg dat het water niet zo heet is dat je holtes pijn gaan doen van de hitte. Voel eerst met een vinger om de temperatuur te testen, maar over het algemeen kun je ervan uitgaan dat als je de Rhino Horn tot iets over de helft hebt gevuld met heet water en de rest met koud, dat het goed is.
 • Het eerste gebruik van de Rhino Horn is voor sommigen misschien wat spannend. Lees de gebruiksaanwijzing vooraf goed door en volg de instructies, dan kan er niks fout gaan.
 • Na het gebruik van de Rhino Horn is het verstandig om de neus nog zachtjes na te snuiten om al het water eruit te krijgen. Mocht je hierbij een neusgat dicht drukken, snuit dan niet te hard, want dan kunnen je oren gaan ploppen en kan pijnlijk zijn. Als je rustig aan doet is die kans een stuk minder.
 • Al je denkt helemaal klaar te zijn, kantel je hoofd dan nog een keer voor de zekerheid naar voren met je neus richting je borst. Soms komt er dan nog net een klein straaltje water uit.

Waar is de Rhino Horn verkrijgbaar?

De Rhino Horn is verkrijgbaar bij Bol voor onder de €15. Tevens is hier ook een Neti Pot verkrijgbaar mocht je daar meer interesse in hebben.

Hieronder vind je de links naar de betreffende pagina’s

Mocht je eerst nog onze eigen ervaring willen lezen klik dan hier.

Vond je dit een waardevol artikel?

De Rhino Horn neusspoeler is voor velen een uitkomst bij veel verschillende ongemakken. Hoe meer mensen kennis nemen van dit product hoe beter het is.

Natuurlijke oplossingen die effectief zijn zonder schadelijke effecten zijn een schaars goed.

Deel dit artikel daarom met vrienden, familie en kennissen op jouw favoriete kanaal hieronder 🙂