Hoe maak je een smoothie?

Hoe maak je een smoothie?

Een smoothie maken is vrij eenvoudig. Je hebt nodig: een blender, fruit en water.

Er zijn blenders in verschillende prijscategorie├źn. Je hebt ze van 100 euro, maar ook van 15 euro. Het verschil zit hem over het algemeen in de slijtage. Bij sporadisch gebruik van de blender voldoet een goedkope blender prima. Bij intensief gebruik zal er gekeken moeten worden naar een wat duurdere. Ga in dat geval voor een bekend en goed merk.

In principe is elke fruitsoort geschikt om smoothies van te maken. Let wel op met citrusvruchten! De pitten kunnen de smoothie bitter maken.

Beter is het dan om de vruchten te persen in een citruspers om vervolgens het sap toe te voegen aan de smoothie.

Wat is jouw reden?

Hoe maak je een smoothie?

Afhankelijk van de reden waarom je smoothies wil drinken (voor de gezondheid, of omdat het lekker is), kun je kijken naar hoeveel soorten fruit je in de blender mixt. Hoe meer soorten fruit je bij elkaar doet, hoe meer moeite je lichaam heeft om alles af te breken.

Dit kost energie. Beter is het om de ene dag een smoothie te maken van 1 of 2 soorten fruit en de volgende dag weer 1 of 2 andere soorten fruit.

Wij van GezondeKeuzes raden het af om melk of yoghurt toe te voegen aan de smoothie. Natuurlijk ben je hier vrij in, maar wanneer je onze site een beetje bestudeert zul je er achter komen dat zuivelproducten niet zo gezond zijn als dat men in eerste instantie denkt.

Wij zijn groot voorstander van de raw food levensstijl en zijn van mening dat enkel rauwe groenten, fruit en geweekte, ongebrande noten en zaden geconsumeerd dienen te worden. Dit is namelijk de weg naar een gezond, vitaal en gelukkig leven waar iedereen van droomt.

Deze levensstijl sluit altijd goed aan op jouw huidige voedingspatroon. Het is dan ook zeker niet de bedoeling dat je 100% Raw gaat. Zie het bijvoorbeeld als iets wat je om de zoveel tijd toepast om jezelf extra energie te geven. Kijk verder op onze site voor meer informatie over deze Raw Food Levensstijl.

Er bestaat toch ook zoiets als groene smoothies?

Dit klopt! Bij groene smoothies voeg je enkele soorten groene groenten toe aan de smoothie. Hierdoor zorg je ervoor dat je lichaam de kans krijgt om toxische stoffen af te voeren en je lever en nieren te reinigen. Dit is erg belangrijk, aangezien bij velen van ons deze organen verstopt zitten met achtergebleven ongezonde voedselresten.

In groene smoothies zit echter wel veel vezel. Dit is in principe niet erg. Vezels heb je natuurlijk nodig, maar het zorgt er wel voor dat je lichaam harder moet werken om de vezels af te breken. Dit kost energie en zul je op den duur gaan merken.

De andere mogelijkheid is om een sapcentrifuge aan te schaffen. Dit is een apparaat dat de pulp scheidt van het sap. Hierdoor krijg je een veel milder sap binnen dan bij een groene smoothie en is je lichaam nog beter in staat de boel van binnen eens goed te reinigen. Overigens, hiervoor zijn dezelfde recepten te gebruiken als bij de groene smoothies.

Zie hier de best verkochte Sapcentrifuges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.