Hardlopen tips deel 3

Hardlopen tips deel 3

Hardlopen tips deel 3, elke week een aantal tips over hardlopen. We blijven tippen zolang de voorraad strekt. 😉

Dat hardlopen elk jaar groeit in populariteit is bekend. In al die jaren zijn er ook heel wat handigheden en tips verspreidt onder hardlopers en trainers.

Hier een greep van een aantal hardloop tips uit de community.

Heb je zelf nog een handige tip, deel & plaats hem dan vooral onderaan bij de reacties.

hardlopen tips

De koolhydraten tip

Eet een paar dagen voor een lange duurloop (wedstrijd) meer koolhydraten. Dit is een goede brandstof voor de aankomende race.

De 7 jaar tip

Uit onderzoek blijkt dat lopers na gemiddeld 7 jaar training hun beste tijden rennen, dus als je net begint is er alle tijd voor verbetering. 😉

Uitzondering: ieder mens is uniek en er zullen vast mensen zijn die veel korter of langer nodig hebben om hun top te bereiken. Wel bekend is dat mensen die kortere loopjes doen zoals een 5km zelfs na 10 jaar nog steeds verbeteren.

De kant van de weg tip

Aan de linkerkant van de weg lopen is altijd veiliger aangezien je het verkeer op je af ziet komen. Het is aan te raden soms af te wisselen van kant aangezien veel wegen schuin aflopen en je daardoor scheef loopt. Door dit per been af te wisselen voorkom je blessures.

Uitzondering: Let wel, bij een blinde bocht naar links kun je weer beter aan de rechterkant lopen om ongelukken te voorkomen.

De heuvel op en af tip

Over het algemeen vertraagd heuvel op lopen je meer dan heuvel af je versneld. Houdt hier rekening mee met jouw tempoloop door een heuvelachtig gebied.

De slaap tip

Slaap tekort heeft een negatieve invloed op de hardlooptraining. Heb je een lange duurloop achter de rug dan is dat extra (half) uurtje slaap echt aan te raden. De gemiddelde mens heeft zeven tot acht uur slaap nodig. Bij intensieve trainingen mag dit zeker iets hoger liggen. Topsporters slapen soms wel 10uur per dag. Maar die maken natuurlijk ook meer trainingsuren. Soms trainen ze wel 2 keer per dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.