De beste hardloop verlichting

De beste hardloop verlichting in het donker

Persoonlijk loop ik graag het hele jaar door hard, ook als de dagen korter worden. Zitten er bij jou ook wel eens van die dagen tussen, dat je eigenlijk nog in de planning had de deur uit te gaan voor een rondje. Maar het opeens al donker is? Of dat je de deur uit gaat en het tijdens de tocht al donker is geworden. Niet heel handig. De beste hardloop verlichting brengt hier regioreus verandering in.

Die handige mobiele zaklamp is nu verleden tijd

Met een loop neem ik altijd standaard een mobiel mee, voor noodgevallen. Maar in het geval van de plotselinge ondergaande zon, gebruikte ik hierbij soms de handige zaklamp functie, om nog een hand voor ogen te kunnen zien. Ook had ik soms het geluk van een heldere hemel, waarbij een mooie volle maan mij nog zicht gaf. Ik liep standaard met de bekende reflecteerde bandjes, die je iets meer zichtbaar maken. Maar dat heeft in onverlichte, rustige omgevingen eigenlijk niks extra’s bieden.

Oprecht de beste hardloop verlichting

Het volgende product heb ik nu een tijdje in m’n bezit en ben hier oprecht razend enthousiast over! Het zorgt niet alleen voor je eigen veiligheid, doordat je jezelf goed zichtbaar maakt. Ook zijn de onverlichte stukken nu heel duidelijk zichtbaar, tot wel 20 meter.

De Kalenji Run Light 250

Ik kan dit daarom oprecht de beste hardloop verlichting noemen, vanwege zeer goed zicht. Tot wel 250 lumen. Je moet zelfs uitkijken met recht in de lamp kijken. Dit kan gevaarlijk voor de ogen zijn. Mocht er een tegenligger komen heb je de mogelijkheid de lamp meer richting de grond te draaien.

De lumen (symbool: lm) is de eenheid voor lichtstroom. De lumen is een maat voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt.

Neem maar van mij aan dat dit ruim dan voldoende licht geeft, voor zicht in de donkerste gebieden. Met die 250 lumen heb je ongeveer 2.5 uur plezier van deze lamp, voordat die het begeeft. Je hebt ook nog een lagere stand van 125 lumen die zorgt voor 5 uur plezier. Een bijkomend voordeel van deze Run Light 250 is dat hij ten opzichte van de goedkopere Run Light 100 een accu bevat met usb ingang, zodat je de hardloop verlichting makkelijk kunt opladen en bijvoorbeeld nog een powerbank eraan kunt koppelen.

Nog meer bijkomende voordelen

 • Te beginnen met veel positieve reviews op de website van Decathlon.
 • De Run Light 250 van Kalenji is spatwaterdicht (IPX4).
 • Meerdere licht standen, voor een langere batterijduur.
 • De hardloopverlichting is makkelijk aan te trekken en te verstellen.
 • Een handige verstelbare lamp die je in verschillende hoeken kunt richten. Handig voor als je moet klimmen of dalen en voorkomt het verblinden van tegenliggers.
 • Op de achterzijde van de accu vind je 3 knipperende rode leds, die je ook van achter zichtbaar maken.
 • De accu is op te laden met usb via stopcontact of powerbank. (alleen voor de 250 versie, geen gedoe met batterijen)
 • Bij deze hardloop verlichting ontvang je een rugzakbevestiging voor een simpele koppeling aan je camelbak.
de beste hardloopverlichting
Ook los te bevestigen aan een rugzak

Nog een tip! Om de levensduur van de batterij te verhogen laad hem ook als je hem niet gebruikt om de paar maanden op.

Kortom een geweldig lampje die doet wat ie moet doen. Ik vind dit beter dan zo’n hoofdlampje, wat op den duur toch gaat irriteren. Deze versie heb ik uiteindelijk gekozen vanwege de accu ipv batterijen. Ideaal voor vroege of late vogels. Te verkrijgen bij de Decathlon met minimaal 2 jaar garantie en gratis te retourneren binnen 365 dagen. Dus zou zeggen, test in out!

Bestel de lamp hier

2 Reacties

 1. Ricardo

  Zeker een aanrader! Heb hem nu 2 jaar en verlicht ook de weg voor je erg goed. Accu laadt snel op en gaat redelijk lang mee. De felste stand is ideaal voor bospaden of onverlichte gebieden.

 2. Ferry

  Ik heb deze lamp inmiddels een aantal weken in gebruik. Gekregen als kerstcadeau van mijn dochter. Ik moet zeggen een perfecte lamp. Soms hebben tegenliggers er wel wat last van maar iedereen ziet je wel. Maar ik kan deze lamp aan iedereen aanraden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.