Afvallen doe je zo

Afvallen doe je zo!

Afvallen is minder moeilijk dan het lijkt.

Wanneer je kijkt naar voeding is het belangrijk om te weten welke voedingsmiddelen snel je lichaam verlaten. Dit is de sleutel tot succes.

Je lichaam heeft voedingsmiddelen nodig, maar het afval wat er bij vrij komt moet zo snel mogelijk het lichaam uit, anders zet het aan in gewicht.

Vergelijk het met een bord waar je van gegeten hebt. Wanneer je een watermeloen hebt gegeten en het vocht zit vast aan het bord, dan kun je met wat warm water dat er makkelijk afspoelen.

Indien je bijvoorbeeld pindakaas aan je bord hebt zitten, zul je moeten boenen om het bord helemaal schoon te krijgen.

Dit kun je in zekere mate vergelijken met hoe het in je lichaam gaat. Wanneer er allerlei voedselresten in je lichaam vastzitten, dan neemt je lichaam moeilijker de voedingsstoffen op. Dit zorgt ervoor dat je van bepaalde voedingsstoffen te weinig hebt en dat geeft een hongergevoel. Hierdoor ben je geneigd om meer te gaan eten, maar daar los je het probleem niet mee op. Sterker nog, je wordt dikker en zwaarder.

Om af te vallen is het dus belangrijk om makkelijk verteerbare voedingsmiddelen tot je te nemen.

Nummer 1 is fruit, fruit verlaat je lichaam al rond 6 uur na inname. Dit is uitstekend om bijvoorbeeld te nemen als ontbijt i.p.v. bijvoorbeeld brood.

Nummer 2 is groente, groente verlaat je lichaam tussen de 18 en 24 uur na inname. Dit is langer dan fruit, maar weer korter dan wanneer je vlees eet. Vleesafval kan wel tussen de 3 tot 7 dagen in je lichaam verblijven.

Bedenk maar eens hoe vlees eruit ziet en hoe het ruikt als het 3 tot 7 dagen in een broeierige omgeving heeft liggen rotten.

Dit is ook een groot probleem van de westerse wereld. We consumeren teveel dierlijke vetten. Denk aan kaas, melk, vlees en eieren.

Onze beste tip is dan ook door in grote mate fruit en groenten te consumeren (niet 2 ons groente 2 stuks fruit, denk meer aan 500 gram groente en 10 stuks fruit per dag).

Dit is natuurlijk een bijna onmogelijke opgave wanneer je dit zo van je bord moet eten. Daarom raden wij ook sterk het gebruik van een blender en sapcentrifuge aan!

Je kan een dergelijk apparaat al voor een paar tientjes in huis hebben en je hebt hier lang profijt van. Een smoothie of sap werkt ook uitstekend als tussendoortje.

Veel mensen maken wel eens een groene smoothie, maar komen erachter dat hun creatie niet zo’n succes is als dat ze gehoopt hadden.

Daarom is er een groene smoothie receptenboek op de markt gebracht.

Mocht je hier interesse in hebben dan verwijzen wij jou graag door naar deze site.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.